Sunday, March 23, 2014

CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN PEGAWAI ARKIB S41 - PILIH UNTUK LULUS



Anda dipanggil ke sesi peperiksaan Pegawai Arkib S41 pada 01/04/2014 nanti? TAHNIAH!

Sikit fakta untuk anda berkaitan calon yang GAGAL tapisan SPA;

- Tahun 2012, 95.64% GAGAL
- Tahun 2011, 96.72% GAGAL
- Tahun 2010, 97.89% GAGAL

Tahun 2013 masih belum dikeluarkan statistik, tapi untuk tahun 2014..

... jika anda calon, ianya terletak di tangan anda!

Buat persediaan AWAL
Buat persediaan RAPI
Buat persediaan TERSUSUN

Jika anda perlukan rujukan untuk peperiksaan Pegawai Arkib S41 yang lengkap dengan contoh soalan peperiksaan Pegawai Arkib S41 

[+] http://tinyurl.com/pegawaiarkib41

Ianya daripada Tim Infokerjaya yang dulunya dikenali dengan Team Tipsptd

Mereka telah bantu lebih 60,000 orang graduan dalam peperiksaan SPA sejak tahun 2009

Buat persediaan awal dan rapi..

Tinggalkan mereka yang masih leka tunggu tarikh peperiksaan tanpa persediaan! 

INGAT CALON YANG BUAT PERSEDIAAN AWAL MEMPUNYAI HARAPAN CERAH UNTUK LULUS EXAM PEGAWAI ARKIB S41 NANTI!

Pada 25/04/2014 Jam 10 Pagi Kunjungi WEB RASMI KAMI ---> 

http://tinyurl.com/pegawaiarkib41

ATAU

"LIKE" Facebook kami untuk UPDATE TERKINI dan PANTAS berkenaan Panduan Peperiksaan Pegawai Arkib S41 --->>

https://www.facebook.com/contohsoalanexamptd


PILIH UNTUK LULUS PEPERIKSAAN PEGAWAI ARKIB S41

Tuesday, October 25, 2011

Sejarah Black Metal

Pada akhir 1980-an dan awal 1990-an, satu daripada tokoh terkenal di Norwegian adalah Øystein Aarseth, lebih dikenali sebagai Euronymous, pemain gitar Mayhem.

Keadaan itu amat anti-Kristian: ia menegaskan bahawa matlamatnya adalah menghilangkan pengaruh Kristian dan semua ugama bukan Scandinavian daripada kebudayaan Norwegian dan mengembalikan negara tersebut kepada asas Norse. Salah satu daripadanya, mempunyai kaitan dengan NSBM), termasuk unsur anti-Semitism berterang-terangan. Pergerakan ini dipengaruhi oleh 'Inner Circle', yang dianggotai oleh Aarseth dan beberapa sahabatnya, daripada bilik bawah tanah kedai rekod Aarseth, Helvete (Hell). Lokasi tersebut turut mempunyai studio rakaman, di mana rekod yang dihasilkan oleh Mayhem dan beberapa kumpulan muzik lain yang terikat dengan label bebas Aarseth, Deathlike Silence Productions. Matlamat yang dinyatakan bagi Deathlike Silence merupakan "menerbitkan rekod oleh kumpulan pemuzik yang merupakan kebangkitan kejahatan dalam bentuk paling sempurna.."

Sekitar masa ini, terdapat beberapa kes pembakaran yang ditujukan kepada gereja Kristian yang kebanyakannya berusia beratus-ratus tahun, dan secara umum dianggap sebagai mercu tanda penting—yang kelompok Aarseth didakwa menggalakkannya, jika pun tidak melakukannya. Sasaran Gereja yang paling terkenal merupakan gereja Fantoft Stave, Norway, yang dibakar oleh seorang ahli kelompok dalaman Euronymous; yang merupakan ahli kumpulan tunggal Burzum, Varg Vikernes, atau "Count Grishnackh", yang juga bermain gitar bass bagi Mayhem. Peminat Black metal turut menggempur kumpulan "death metal" terkenal lain yang melawati negara mereka atau dalam negara berjiran, berasaskan mereka tidak cukup "setan". Ramai yang mengingati persaingan hebat antara death metal Sweden dan Norwegian black metal.



Ciri-Ciri Black Metal:
Dark Endless album studio oleh Marduk, black metal Sweden dengan gambar Salib songsang..
  • Gitar kencang dengan petikan tremolo.
  • Lirik yang berbentuk memuja setan, Pagan, atau bertema okkult yang blaspheme Christianity. Kumpulan muzik seperti Kumpulan Slayer,Landser, Deicide, Death's Head, dan Immolation bertindan lirik seperti black metal tetapi ditakrifkan dari segi muzik kepada death metal(Immolation, Deicide), thrash metal (Death's Head, Slayer), atau Rock Against Communism (RAC) (Landser, Intimidation One).
  • Bunyi gitar agak lemah atau bunyi gitar yang agak kuat, biasanya tidak berbunyi sederhana.
  • Keluaran terhad dengan sengaja sebagai kenyataan terhadap muzik utama dan/atau menunjukkan mood muzik, untuk mencipta suasana. Kesan 'kurang pengeluaran' sering kali dicapai dengan menghilangkan frekuensi tinggi dan rendah, meninggalkan jalur bunyi pertengahan.
  • Pukulan dram yang laju, garang, seringkali dengan hentaman kuat. Di waktu lain pula, dram dipukul perlahan dan diiringi dengan nada kosong dan kering — terutamanya bagi kesan suasana muzik.
  • Keyboard eletronik digunakan sekali-sekala. Setting violin, organ, dan choir biasa digunakan, bagi menghasilkan muzik seperti okestra atau seperti kathedral. Sesetengah kumpulan pula cenderung menggunakan keyboard secara kerap, samada sebagai peralatan malah asas keseluruhan bunyi mereka. Ia biasanya diletakkan di bawah label simfoni black metal.
  • Suara yang nyaring dengan herotan.
  • Peralatan muzik perkussion yang laju.
  • Suasana sejuk, gelap, sedih, muram dan samar.

Monday, June 6, 2011

Belajar Gitar Langkah Demi Langkah Dengan Cara Mudah (Panduan Bergambar)


Minat Tak Belajar Gitar Di Rumah Bila2 Masa? Bayangkan Anda Dapat:

a) Bermain kord dengan mudah tanpa mengira lagu
b) Melihat sendiri bagaimana anda dapat posisikan jari melalui penerangan bergambar supaya anda dapat menghasilkan kord dengan lebih senang
c) Belajar kord-kord asas yang membolehkan anda bermain apa sahaja lagu yang anda suka
d) Belajar latihan khas yang dapat membantu anda mahir bermain gitar 2 kali lebih cepat
e) Mengetahui beberapa kesalahan utama dalam permainan gitar agar anda dapat menguasai gitar dengan lebih pantas
f) Dapat menguatkan dan meningkatkan kepantasan jari melalui latih tubi
g) Mempelajari teknik strumming dan scaling dengan betul
h) Belajar cara untuk tune gitar anda sendiri
i) Dan banyak lagi!

Kalau Dah Minat Nak Belajar Gitar Dengan Mudah Jangan Bertangguh Lagi Terus Je Ke SINI

Friday, May 20, 2011

Thursday, May 5, 2011

Belajar Gitar Kapok

Belajar gitar memang menjemukan jika anda tiada panduan belajar gitar yang mudah dengan gambar berkualiti.. Akhirnya minat belajar gitar mati..

Amat rugi jika anda sudah tahu asas main gitar tetapi belajar gitar separuh jalan je.. Pendek kata belajar gitar memerlukan guru terbaik tidak kira ke kelas muzik atau mendapatkan guru muzik peribadi..

Jika anda mahukan guru muzik peribadi yang terbaik sila ke SINI

Thursday, April 21, 2011

Lagu Dan Kord Gitar Ku Membisu - Kristal

Aku dengar kat radio lagu ni..lama dah tak dengar.. aku terus capai gitar dan cari kord lagu ni.. ni kord gitar lagu ku membisu kristal.. aku main ikut telinga sedap dengar sudah.. kalau rasa tak betul inform aku ok.. SHARING IS CARING


Kristal - Ku Membisu Chord

intro - Dm Gm x2

Dm
Cerita hidupmu
Gm
Yang penuh berliku

Dm
Menginsafkan diriku

Gm
Debu tinggal debu

A A#
Terkulai layu tanpa doa restu

A Dm
Mengidam kasih merawat rindu

Dm
Mungkin kau perasan

Gm
Ku hanya terdiam

Dm
Sepanjang luahan

Gm
Jujurmu oh sayang

C A#
Suka ku di sini berterus-terang

A G
Sungguhnya dalam ku sedang berperang

( Chorus 1 )

Cm Gm
Rasa nak ku dakap kau dalam pelukan

G# D#
Tiada kekuatan

Cm Gm
Takut ku pula yang tidak sanggup

G#
Bercerai badan

A#
Sehingga membebankan ooo...

( Chorus 2 )

D#m G#m
Meronta-ronta batinku

A# D#m                                      C#
Mahu memiliki jiwa Setulus jiwamu

B G#m
Tapi mengenangkan siapa aku

A#
Ku membisu

Dm Gm C F
Dm Gm A# A - G

video

Sunday, April 17, 2011

Belajar Gitar Cara Mudah Dan Cepat (Kord, Tune, Strumming Dll)

Bagaimana jika anda dengar lagu dan kemudian anda dengan releks mencari sendiri kord lagu tersebut dan mainkannya terus sambil menyanyi?

Dalam masa singkat je..hebat bukan..!! sebenarnya belajar gitar tak susah mana..bakat hanya salah 1 anugerah tetapi tanpa bakat anda juga boleh bermain gitar dengan baik jika kena dengan panduannya..

Kalau minat belajar gitar dengan mudah dan cepat BACA SETERUSNYA